Our Kitten Policy

Ons kittenbeleid

Onze kittens groeien liefdevol op in ons gezin, tussen onze kinderen, andere katten en alle andere huiselijke zaken. Mede hierdoor worden ze goed gesocialiseerd. Ze zijn bij ons echt onderdeel van het gezin! Al onze katten en kittens zijn ons zeer dierbaar en daarom zetten wij ons met hart en ziel in om te zorgen dat zij gezond en gelukkig zijn!

Wij plaatsen onze kittens uitsluitend met een koopovereenkomst. Deze is vooraf op te vragen, in te zien en zal ook besproken worden tijdens de eventuele overdracht. Deze overeenkomst is er in eerste instantie voor de kitten, maar ook zeker voor u als koper en onze Cattery.

Wij verkopen geen kitten als het de bedoeling is om deze zonder toezicht los buiten te laten lopen.

Wanneer de kittens 6-8 weken oud zijn, mogen er mensen op kraambezoek komen en kennis maken met de kittens. Die eerste weken krijgt moeder met haar kittens alle rust van ons en verblijft zij in diezelfde periode in haar kraamkamer. Uiteraard bent u welkom om al eerder langs te komen om onze andere katten en ons te ontmoeten. Als u bij de kittens op kraambezoek bent geweest, willen wij graag dat u er nog even over nadenkt, dat zullen wij dan ook doen. Het gevoel moet immers van beide kanten goed voelen, dus zowel bij u als bij ons.

Omdat elke cattery zijn eigen “milieu” heeft, vragen wij u om maar 1 cattery op een dag te bezoeken en de kleding die u draagt niet nogmaals te dragen bij een volgend bezoek aan een andere cattery.

Wij krijgen alleen nestjes uit geschikte en geteste ouderdieren, dat wil zeggen dat wij onze poezen regelmatig laten testen op erfelijke en besmettelijk aandoeningen.

Indien u interesse heeft in een kitten, kunt u altijd om meer informatie vragen. Op verzoek houden wij geïnteresseerde mensen zo veel mogelijk op de hoogte. Wij doen ons best om iedereen goed op de hoogte te houden over hoe het gaat met de kitten(s). Dit doen wij door regelmatig een update met foto’s via whatsapp te sturen en vorderingen op social media te plaatsen. Soms is het, door de drukte van het dagelijks leven, de verzorging en aandacht die onze kinderen en katten nodig hebben, niet altijd mogelijk om dezelfde dag te reageren op berichten. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Kittens die bij ons geboren worden, mogen vanaf 13 weken verhuizen naar hun nieuwe huisje. Ze hebben dan 2 inentingen gekregen en zijn meerdere malen ontwormd. Wij laten al onze kittens chippen als ze 12 weken oud zijn. Voor het buitenland hebben ze tenminste een rabiës inenting nodig. Hierdoor zal de kitten na 15 / 16 weken naar het buitenland kunnen verhuizen. 

Als een kitten gaat verhuizen krijgen ze een pakketje mee met:

  • Een Europees paspoort;
  • De stamboom;
  • Voer voor de eerste periode;
  • Kopieën van de testresultaten van de ouders;
  • Een maand lang gratis verzekering voor uw kitten(s);
  • En een leuk kittenpakket.

Wij maken onderscheid tussen een kitten wat als huisdier gehouden zal worden en een kitten waarmee gefokt zal gaan worden. De prijs van een kitten als huiskat ligt lager dan een kitten wat wordt aangekocht met fok doeleinden.
Door o.a. afspraken met de eigenaren van de dekkaters, hebben wij niet altijd toestemming om kittens te verkopen aan andere fokkers. Hier hebben wij zelf absoluut geen problemen mee en komen deze afspraken graag na.  Heeft u de intentie om te willen fokken met een kitten van ons, geef dit dan graag aan in uw eerste bericht. Dan kunnen wij bekijken of uw doel en intenties aansluiten bij die van onze Cattery. Wij behouden altijd het recht om een koop te weigeren.  Onze kittens zijn pas definitief gereserveerd na een aanbetaling van 300 euro.

Heeft u naar aanleiding van de bovenstaande informatie nog vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen om deze te stellen!

DutchEnglish